Om Mediyoga

Institutet för Medicinsk Yoga (IMY) har sedan 1997 stått för utecklingen av den medicinska yogan i Sverige och har arbetat fram enkla kraftfulla program som passar nästan precis alla. Yogan baserar sig på en av världens äldsta yogatraditioner, kundaliniyoga. IMYs MediYoga har testats i åtskilliga svenska forskningsprojekt bl a på Karolinska Institutet, Stockholms Universitet, Danderyds sjukhus och på flera stora arbetsplatser.

Om Mediyoga för gravida

Gravidyogan syftar till att skapa förening och harmoni mellan kropp och sinne. Det är ett fantastiskt redskap för att hjälpa dig inför den kommande förlossningen. Du stärker din kropp på flera plan och du lär dig inte bara att slappna av utan också att fokusera. Din kroppsmedvetenhet och din inuitiva förmåga stärks också och du får total kontroll över din andning, vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet. Du kan träna ända fram till förlossningen.

Flera internationella studier visar också att kvinnor som tränar yoga för gravida får mycket mindre ont och yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Gravidyoga kan göra dig starkare, både fysiskt och mentalt och hjälpa dig att bättre klara påfrestningar och stress - inte bara inför förlossningen utan även inför föräldraskapet och överhuvudtaget i ditt dagliga liv.