Gravidyoga

Gravidyoga är ett ypperligt sätt att hantera den stora omställningen och förändringen som graviditeten innebär. Genom att skapa tid för egen träning och att vara extra noga med att ta hand om sig själv stärks både kropp och själ. Yogan gör dig smidig, stark och avslappnad. Närvaron ökar, eventuell rädsla inför förlossningen minskar och en känsla av lugn sprider sig i kroppen. Tilliten ökar till din förmåga att klara av förlossningen och genom yogan kommer du i kontakt med ditt barn i magen som gör att anknytningen underlättas. 

Du kan träna gravidyoga hela graviditeten från v 12 och framåt men lämpar sig allra bäst under andra halvan av din graviditet och framåt när du börjar bli stor och tung och samtidigt börjar sikta din förlossning. Vi tränar andning, mjuka yogarörelser, medveten närvaro samt djupavslappning.

Vi yogar tillsammans i ca 1 tim och 20 min. Efteråt finns möjlighet att stanna en en stund för att dricka en kopp the då samtidigt finns tid för frågor, samtal och en möjlighet att lära känna de andra deltagarna.

För att göra en anmälan se Kursdatum och  anmälan 

Om Mediyoga

Institutet för Medicinsk Yoga (IMY) har sedan 1997 stått för utecklingen av den medicinska yogan i Sverige och har arbetat fram enkla kraftfulla program som passar nästan precis alla. Yogan baserar sig på en av världens äldsta yogatraditioner, kundaliniyoga. IMYs MediYoga har testats i åtskilliga svenska forskningsprojekt bl a på Karolinska Institutet, Stockholms Universitet, Danderyds sjukhus och på flera stora arbetsplatser.